Malatya'da pandemi sonrasında bu yıl 13 Mayıs tarihinde kapılarını kitapseverlere açan 9. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor.MALATYA (İGFA) - Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, organizasyonunu ise Kültür A.Ş.’nin yaptığı, 9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, kitapseverlerin yoğun katılımıyla devam ediyor. Sezai Karakoç Anısına gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en önemli fuarları arasında yer alan Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, kitapseverlerle yayınevleri ve yazarları buluşturuyor.

Kitap fuarı etkinlikleri kapsamında imza günleri, söyleşiler, paneller, konferanslar, yazar öğrenci, yazar okur, yazar stk buluşmaları gerçekleştiriliyor. Kitapseverlerin yoğun olarak ilgili gösterdiği fuarda imza günü etkinliği düzenleyen yazarlar ve yayın evleri, çocukların ve büyüklerin fuara gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduklarını belirtti.

9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı etkinlikleri kapsamında kitapseverlerle buluşan yazarlar, imza günü etkinliğinde okurlarıyla bir araya geldi.

Yayın evlerinin kurduğu stantlarda yapılması planlanan imza günü etkinlikleri ilginin yoğun olması nedeniyle Mişmiş Park alanında Yeni Fuar Merkezinin açık alanında gerçekleştirildi. Açık alanda kurulan stantlarda okurlarıyla buluşan yazarlar, manzara ve güzel hava eşliğinde okurlarıyla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Okurlar ise sevdikleri yazarlara kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdular.

22 Mayıs tarihine kadar kitapseverlerle buluşmaya devam edecek. Kitap Fuarına gitmek isteyen vatandaşlar için fuar süresince şehir merkezi Emekliler Parkı önünden 11.00 – 19.30 saatleri arasında her 30 dakikada bir ücretsiz otobüs seferileri de Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor.