TDP Manisa İl Başkanı Hüseyin Sürel çiftçiye ve tarım sektörüne sahip çıkılmaması, çiftçinin desteklenmemesinin devam etmesi halinde, Türkiye’de kıtlığın başlayabileceğine dikkat çekti.MANİSA(İGFA)- Türkiye Değişim Partisi Manisa İl Başkanı Hüseyin Sürel’in ev sahipliğinde, Magnet Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıya; partinin Genel Sekreteri ve aynı zamanda 22 Dönem İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, Genel sekreter yardımcısı Şaban Ulutaş, İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli ve Manisa il başkanları, ilçe başkanları, İl-ilçe kadın kolları ile gençlik kolları başkanları katıldı. Öğle yemeğinin ardından konuşmalara geçilen toplantıda ilk sözü TDP Manisa İl Başkanı Hüseyin Sürel aldı.

Hüseyin Sürel Manisa’da ekibiyle birlikte özellikle; üretimi destekleyen projelerin peşinden koştuklarını ifade etti. Sürel çiftçinin üretmekten, ekip biçmekten vazgeçmesi halinde kıtlığın başlayacağına önemle vurgu yaparak, “Tarımdan ve hayvancılıktan elde edilen gelirler neredeyse, Türkiye’nin ihracat rakamlarına eş değer. Biz neden bu iki önemli ekonomik girdiyi ülkemizde uyulamayalım? Tarımı ihmal eden ülke, intihar eder. Tarım, Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. Çiftçi üretmekten vazgeçer, köyden kente göç eder ve bir daha toprağını ekip biçmez ise, halk aç kalır. Türkiye’de kıtlık baş gösterir. Çarşıda pazarda; yemek yapmak için ne sebze, ne meyve, ne tahıl, ne de süt ürünleri bulunabilir. Hayvanlar açlıktan telef olur. Bu millet bu çağda bile; savaş yıllarındaki kıtlığı yeniden yaşar" dedi. 

Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreteri Hasan Aydın ise Türkiye’nin; İngiltere’ye senet vererek, kendi Türk parasını bastıran bir ülke noktasına geldiği bilgisini verdiği konuşmasında;  "İktidarda, muhalefette çözüm bulamıyor. Çözüm yerine kavga ediyor.

Türkiye 1924 yılında, O günkü Sovyetler Birliği’ne buğday satan bir ülke iken, 2021 yılında dosta ve düşmana muhtaç hale gelmiş, samanı bile ithal eder hale gelmiştir. Türkiye’yi bu hale getirdiler. Bundan 10 sene önce, bir işçi asgari ücreti ile 10 tane çeyrek altın alabiliyorken, bugün ancak 4 tane çeyrek altın alabiliyor. İktidarında muhalefetin de işi gücü kavga etmek " dedi. 

"MANİSA'YA TAŞ EKSENİZ BİTER, YEŞERİR" 

Hasan Aydın, "Çiftçilerimize alım garantisi vereceğiz. Manisa’ya taş ekseniz biter, yeşerir. O kadar verimli toprakları var. Ama Manisa hak ettiği değeri alamıyor.

Sadece Manisa’ya sahip çıkılırsa, Manisa tek başına bile Türkiye’yi besleyebilir. Yanına Aydın’ı koy, yanına Muğla’yı koy. Yanına İzmir’i koy. Manisa Türkiye’yi bakar. Ama Manisa’nın bu tarımsal ve endüstriyel potansiyelinin üzerine düşüp, gerekli yatırımlar ve destelemeler yapılmıyor. Biz geldiğimizde bu projeleri yapacağız ve Manisa’yı kalkındıracağız" dedi.