Manisa'nın Salihli TSO Kadın Girişimcileri tarafından düzenlenen etkinlikte kadınlar kendi el emeklerini satışa sundu. 100 ayrı standın yer aldığı tanıtım günlerinde katılımcılar ve ziyaretçiler, canlı müzik eşliğinde hem keyifli saatler geçirdi, hem de alış- veriş yaptı. MANİSA (İGFA) - Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Girişimci Kadınlar Birliği tarafından düzenlenmesi bir gelenek haline getirilen tanıtım günleri etkinliği bu yıl Cumhuriyet Haftası'na denk getirilerek coşkulu bir havada gerçekleştirildi.   Şehitlik yakınındaki Fevzi Tüzünalp Parkı’nda pandemi kuralları dikkate alınarak mesafeli bir şekilde yerleştirilen stantlarda, el emeği göz nuru giysi, takı, obje ve yiyecekler satışa sunuldu. 100 kadın girişimcinin yer aldığı tanıtım günleri etkinliğine Salihli Kadın Kooperatifi ve Alaşehir Kadın Kooperatifi’nin yanı sıra, GEMA Vakfı, Salihli Uygulama Okulu, Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi kurumlar da ürünleriyle katıldı. Birbirinden güzel el emeği ürünlerin yer aldığı stantlara ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. 

Kadın girişimcilerin tanıtım günleri etkinliğine Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ve eşi Semra Sağlam, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Doğan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, İş-Kur Şube Müdürü Huriye Özcan, TSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldı. 
Salihli TSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Benay Oral, yaptığı takdim konuşmasında bu etkinliklerin amacının kadınları ekonomiye kazandırmak ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak olarak açıkladı. Oral, düzenledikleri seminer ve konferanslarla kadınlara el emeği ürünlerini değerlendirmenin yollarını öğretmeye çalıştıklarını kaydetti.

Kaymakam Sağlam ve eşi, diğer protokol yetkilileriyle birlikte tanıtım günlerinde yer alan stantları tek tek ziyaret ederek, ürünler hakkında bilgi aldı. Stant ziyaretlerinde Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri de stanttaki ürünler ve katılımcılar hakkında bilgiler paylaştı. 

Etkinliğe katılan girişimci kadınların, el emeği ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağladığı öğrenilirken, önemli bir kısmının da ürünlerini internetten satışa sunduğu ve bu mecradaki alışverişten memnun olduğu gözlendi. Tanıtım günleri, müzik grubunun çaldığı şarkılar ve marşlar eşliğinde keyifli bir atmosferde gerçekleştirildi.