Niğde Belediyesi ve Niğde Uluslararası Sanatçılar topluluğu tarafından gerçekleştirilen “Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir” Temalı Resim Yarışması sonuçlandı.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Belediyesi tarafından yapılan yoğun bir katılımın olduğu resim yarışmasına diğer ülkelerden de eserler katıldı. Ön elemeyi geçip yarışmaya hak kazanan eser sayısı 44 adet olup yarışmaya Türkiye, İtalya, İran, Azerbaycan ve Suriye'den katılımlar gerçekleşti. Jüri üyelerinin titiz çalışmaları ile bu eserlerden seçim yapılarak başarılı olan eserler tespit edildi. 

Niğde Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yarışmaya katılan bütün eserlerin Niğde Belediyesi Sanat Galerisinde sanatseverlerin izlenimine sunulacağı, Ödül töreninin ve serginin 3 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşeceği ve 15 gün süreyle sergilendikten sonra, daimî olarak sergilenmek üzere Niğde Belediyesi Sanat Koleksiyonuna teslim edilip kayıt altına alınacağı ifade edildi.

Ulusal ve uluslararası ressamların eserleri ile şehrimizi sanatla daha da güzelleştirmek içinde faaliyetler düzenlediklerini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Niğde’nin doğa güzellerini, tarım faaliyetlerini, kültürel ve tarihi zenginliklerini bütün renkliliği ile dünyaya tanıtmak amacıyla böyle bir yarışmayı yaptık. Hedefimiz Niğde’mizi sanatın her alanında bir cazibe merkezi haline getirmektir. Medeniyetlerin yaşatıldığı, tarihin kesişme noktası olan şehrimizi ressamların fırçası ile en güzel şekilde resmettirdik. Bu yarışma ile birlikte Niğde’yi renk renk desen desen harmanlayan kıymetli ressamlarımızın eserleri gün ışığına çıkmış oldu.

“Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir Niğde” adlı resim yarışmasında Ödül almaya hak kazanan eser sahipleri, 

1 Başarı Ödülü: Gülsibel Kamışlı
2 Başarı Ödülü: Elçin Mustafayev
3 Başarı Ödülü: Tuğba Gülseven
4 Mansiyon Ödülü: Oğulcan Öz

Başarılı olan katılımcılara verilecek ödüller; 1’inciye- 15 TL, 2’nciye-12.000 TL,
3’üncüye -8 TL , mansiyon ödülü olarak 1000 TL’dir.