Gazeteciler adına organize edilen programa; Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılıç, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç, Küresel Gazeteciler Konseyi Niğde İl Temsilcisi ve Medya Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş ve Niğde’de görev yapan basın mensupları katıldı.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç basın mensuplarına yönelik yaptığı konuşmasında: “Bizler idareciler olarak ilçesinde ve ilinde devleti temsil eden insanlarız. Bizler devletimizin halka açılan ilk kapısıyız. Dolayısıyla bir köprü vazifesi görüyoruz. Basın mensubu arkadaşlarımız da bizlerle halk arasında iletişim kurması anlamında köprü vazifesini yapıyor.

Basın mensuplarımızı anayasamızda da ifade edildiği gibi haber alma özgürlüğünün ete kemiğe büründüğü oyuncuları olarak görüyoruz. Demokrasinin yerleşmesi anlamında çok önemli işler yapıyorsunuz. En yakın örneği de pandemi döneminde alınan tedbirlerin halka duyurulması anlamında ve başarıya ulaşmasında çok önemli işler yaptınız. Basınımız demokratik sistemimizin ayrılmaz bir parçasıdır değerli arkadaşlar. Basın sektöründe olumlu ve olumsuz anlamda diğer meslek gruplarında da olduğu gibi bazı gelişmeler oluyor. Ama sorunların çözümü için basın sektörüyle ilgili ilişki halindeyiz. Niğde özelinde ise şunları ifade etmek istiyorum. Sizler bizlerin yani idarecilerin işini kolaylaştıran vatandaşlarımıza yaptığımız işleri anlatan insanlar olarak görüyoruz. Gözden kaçırılan sorunları eksiklikleri bizler hatırlatan meslek grubu olarak görüyor ve bu özel gününüzü kutluyorum" dedi.

'10 OCAK BİZİM İÇİN ÖZEL BİR GÜN' 

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Niğde İl Temsilcisi ve Medya Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş yaptığı konuşmasında; gazeteciler gününü kutlarken mesleğin sorunlarına da değindi.

Türkeş,  "Bizim için 10 Ocak çok özel bir gün. Sahada haber peşinde koşan emekçi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gazetecilik mesleğinde mesai mefhumu yok. Bizler gazeteciler olarak 24 saat mesai yaparız. Gece bir yarısı bile basın mensubu arkadaşlarımız sokakta fedakarca görevlerini yapıyorlar. Ben arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

İnternet Yasası ile klavye delikanlılığının son bulmasını ve yasanın bir an önce tamamlanmasını diliyorum. Bu anlamda da Yavuz Ergun ve Selim Gültekin vekillerimden TBMM'de internet yasası ile ilgili olarak özel ilgilenmelerini rica ediyorum.

Mesleğe yıllarını verip hayatını kaybeden değerli arkadaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor, Arif Acındı abimizi de anmadan geçemiyorum. Niğde basınında mihenk taşıydı. Bugüne özel olarak yazdığım yazıda kendisini andım. Arif abimize Allah rahmet eylesin diyorum. Şu an aramızda bulunan Niğde’nin gazetecilik anlamında önünü açan değerli abim Ahmet Öncü’ye değinmeden geçmek istemiyorum. Kendisine ilimizin kalkınması için verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Ben tekrardan bütün basın emekçisi meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.