MEMUR-SEN ve Sağlık-Sen üyeleri iş bırakma kararı aldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli MEMUR-SEN ve Sağlık-Sen üyeleri zamlar konusunda adaletsizlik yapıldığını ve iş bırakma eylemi yapacaklarını belirttiler. Murat KARAKAYA (NİĞDE İGFA) - MEMUR-SEN Niğde İl Başkanı Hasan Orhan ve Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Abuzer Doğan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi.

Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Abuzer Doğan basın açıklamasına hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına baş sağlığı dileyerek başlarken, hükümetin hekimlere yönelik zam kararı almasından faydalanamayan sağlık çalışanları adına zam talep etti.

Doğan açıklamalarında, Hükümetin yapacağı iyileştirmelere karşı olmadıklarını belirterek, "Hekimlerimizin maaşları da iyileştirilsin ancak, sağlık çalışanlarının da unutulmaması gerekiyor. Döviz ve enflasyon nedeniyle para pula dönüşmüşken bu maaş iyileştirmelerin gerekli olduğunu düşünüyoruz" dedi.