Sakarya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sakarya Botanik Vadisi’nde kuşburnu ekimi gerçekleştiriliyor. Vadide yaklaşık 2,5 milyon fide toprakla buluştu.SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sakarya Botanik Vadisi’nde ekim çalışmaları devam ediyor.

Son olarak vadide kuşburnu ekimine başlanırken, ekim işlemlerine Başkan Ekrem Yüce’de katıldı.

Başkan Yüce’ye Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin ve ilgili daire başkanları ile müdürler eşlik etti. Kuşburnu ekimini yaptıktan sonra vadide devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, “Şu ana kadar Sakarya Botanik Vadimizde yaklaşık 2 buçuk milyon fide dikimi gerçekleştirdik. Bugünde kuşburnu ekimi gerçekleştiriyoruz. 100 bin kuşburnu fidesi dikimi planladık” dedi.

Başkan Yüce, ekimi yapılan onlarca çeşit bitkinin hepsinin çok kıymetli olduğunu belirterek, "Biz burada Alman bir firma ile iş birliği halinde tamamen alım garantili bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Burada üretilen ürünlerin tamamını o günkü rayiç bedel ne ise o bedel karşılığında satıyoruz. Bunun yarı sıra firmadan teknik destekler, planlar ve malzeme destekleri alıyoruz. Kuşburnu üretimi ülkemizde var ancak bu ürünün hasadı çok uğraş gerektirir. Bu konuda Almanya’dan kuşburnu hasadı için özel makine siparişi verdik. Daha önce biberiye hasadında da özel bir makine kullanmıştık. Kuşburnu bitkisi marmelat, şurup gibi ürünlerin yapılmasının yanı sıra kimya, kozmetik ve gıda sektörlerinde yaygın olarak kullanılır" diye konuştu.

Bugüne kadar 70 bin fidenin dikiminin tamamlandığını belirten Başkan Yüce, kalan fideleri de planlar doğrultusunda hızlıca toprakla buluşturacaklarını söyledi.