SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği etkinlerinin sonuna gelindi. Kentte otomobil değil bisikletlerle ulaşım sağlandı. Yaya ve bisiklet yollarının güzelleştirilmesi ve kullanılması için teşvik amaçlı olan etkinlikte eğlenceli dakikalar yaşandı. 

Hareketlikik Haftasına özel kutlanan 22 Eylül Otomobilsiz Kentler Günü'nde yapılan Bisikletli Şehir Turu'na Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile beraber 50 kişi katıldı. 

Bisiklet turu etkinliğine katılan Başkan Yüce, “Sağlıklı ve spor dolu bir hayat için bisiklet kullanımını artırıp, bisikleti Sakarya’nın bir sembolü haline getirmeyi istiyoruz. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi olarak, bisikletle ilgili büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyor ve bisikletle ilgili birbirinden farklı etkinliklere imza atıyoruz. Büyükşehir’in girişimleriyle Dünya Bisiklet Birliği (UCI) tarafından Sakarya’da yapılması yönünde karar alınan dünya şampiyonları, şehir genelinde bisiklet sürüşü için oluşturduğumuz alanlar, bisiklet dostu yatırımlarla dünya artık bizi ‘bisiklet dostu şehir’ olarak tanıyor. Eve, işe, geziye giderken bisiklet kullanıp hem doğayı ve sağlığımızı koruyalım. Şehir turundan
çok keyif aldık, umarız yeniden yapma fırsatı buluruz” dedi.