Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SASKİ marifetiyle çevreye ve su kaynaklarını korumaya yönelik olarak gerçekleştirilen yatırımlara bir yenisi daha eklediklerini açıkladı. Yüce, “Şehrimizde ki yedinci atıksu arıtma tesisini Taraklı’da inşa ediyoruz. Çalışmalarda sona gelindi. Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi şehrimize hayırlı olsun” dedi.SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından çevreye ve su kaynaklarını korumaya yönelik olarak gerçekleştirilen yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından duyurulan yatırım Taraklı’da gerçekleştirilecek. Başkan Yüce, “Sağlam bir şehir sağlam bir altyapıyla inşa edilir düşüncesini benimseyerek şehrimizde ki yedinci atıksu arıtma tesisini Taraklı’da inşa ediyoruz. Çalışmalarda sona gelindi. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehrin altyapı geleceğini sağlama almak adına inşa edilen şehirdeki yedinci arıtma tesisi olacak Taraklı Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmalarda sona gelindi. SASKİ’den yapılan açıklamada, “Daha önce 25 kilometrelik atıksu hattı tamamlanan ilçemizde Göynük Deresi kenarında inşa edeceğimiz tesisimizle Taraklı’nın atıksularını yüksek kalitede arıtarak Göynük Deresi’ne deşarj edeceğiz. Projemizin birinci kademesini 17 bin kişilik nüfusa hizmet edecek şekilde projelendirdik. İlerleyen yıllarda nüfusa bağlı olarak ikinci kademe inşasını da gerçekleştirebileceğiz. Tesisimiz günde bin 960 metreküp atıksu arıtabilecek kapasiteye sahip olacak. Yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda inşa edeceğimiz tesisimiz ile
Taraklı’nın atıksularını yüksek kalitede arıtacağız. Çevreye yönelik bu ciddi yatırımımız şehrimize ve Taraklılı hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.