TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli’de ilk ve tek olan İzmit Belediyesi Alzheimer Yaşam Evi ile özel gereksinimli bireylerin günlük yaşamlarını iyileştirmeye destek olacak olan Yaşama Destek Evi’ni (YADEV) gezerek verilen hizmetlerle ilgili bilgi aldı.Alzheimer hastaları ve yakınlarının yaşam standartlarının arttırılması adına çalışmalar yapan İzmit Belediyesi Alzheimer Yaşam Evi, TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ı misafir etti. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in eşlik ettiği Akar, Kocaeli’de ilk ve tek olan Alzheimer Yaşam Evi’nde verilen hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Akar, ardından Yaşama Destek Evi ve 23 Nisan Engelsiz Çocuk Parkı’nı ziyaret etti. 

TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Yeni binalar yapılmadığı söyleniyor ama aslında belediyenin birçok binası var. Daha önceleri dünya kadar masraf yapılmış fakat atıl bırakılmış binalar var. Bunların tekrar hayata kazandırılması ve güzel amaçlar için kullanılması gerçekten müthiş olmuş. Yalnızca hastalar için değil aileler için de çok önemli. Devletin ve yerel yönetimlerin yapması gereken işler bunlar. Çöpü herkes toplar. Bir belediyenin başarılı olması için çöpü iyi toplaması gerekmiyor, bu zaten temel vazifesi. 

Bir belediye başkanı vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsa, vatandaşa dokunabiliyorsa o başkan görevini yapmış demektir. Biz İzmit’te bunu görüyoruz. İnşallah daha da büyüteceğiz, çok da güzel projeler ekleyeceğiz. Türkiye de böyle olursa hepimiz rahat bir yaşama kavuşuruz. Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Tebrik ediyorum" dedi.