Türk denizcilik ve tersaneciliğinde saha öncesi uygulamalı eğitim dönemi başladı.İSTANBUL (İGFA) - Türk Denizcilik ve Tersanecilik sektöründe öncü ve hizmet verdiği alanlarda ilkleri gerçekleştiren Kaptanoğlu-Desan Tersanesi, Türk tersaneciliğinde bir ilke daha imza atarak saha öncesi uygulamalı eğitimi hayata geçirdi.

Çalışanlarda iş sağlığı ve iş güvenliği konularında davranış değişikliği ve farkındalık yaratmayı hedefleyen Kaptanoğlu-Desan Tersanesi, çalışanların tersane sahası, gemi, yüzer havuz, kapalı saha ve atölyelerde yapacakları çalışmalardan önce, Uygulamalı Eğitim Sahası’nda kullanacakları tüm ekipmanları tanımasını ve deneyimlemesini sağlayacak.

Kaptanoğlu-Desan Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Bahadır Demirağ, Uygulamalı Eğitim Sahası’nın yaygın ve etkili kullanımı ile de İş Sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini soyut teorik bilgilendirme olarak değil, uygulamalı olarak tecrübe edilmesini istediklerini söyledi. Demirağ, çalışanların ve adayların iş sağlığı ve iş güvenliği adımlarını deneyimleyerek tecrübe ederek öğreneceklerini kaydetti.