Yalova’da ilk kez bir mahallede bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak. Bisiklet ve yaya yolu projesi, Yalova’dan diğer illere de örnek olacak.

Yapılan bisiklet yollarının 2.etap çalışmaları Yalova’da başladı. Sanat Sokak’tan başlatılan çalışmalar, dere güzergahında devam edecek. Adnan Menderes Mahallesi TOKİ güzergahında sona erecek. Adnan Menderes Mahallesi’nde yapılacak bisiklet ve yaya yolu toplam 2600 metreyi kapsayacak. Gidiş-geliş 5200 metre olacak.

YALOVA'DA DEĞİŞİM SÜRÜYOR

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova'nın Türkiye’de kesintisiz bisiklet ve yaya yoluna sahip şehirlerden biri olduğunu ifade ederek, yapılan değişimle birlikte Çiftlikköy sınırından İDO’ya bisiklet ve yaya yolu projesinin ilk etabını tamamladıklarını söyledi. 

"Bizler yapmış olduğumuz çalışmaları hem Yalovamıza değer katmak hem de kalıcı hizmetlerle anılmak istiyoruz" diyen Başkan Tutuk, "Bu kapsamda Yalova’da bir ilki daha hayata geçiriyoruz. İlk kez bir mahallemizde bisiklet ve yaya yolumuz olacak. 2.etapta Sanat Sokak’tan başlayacak. Güzergah olarak dere boyunca devam ederek, Adnan Menderes Mahallesi TOKİ Konutlarıyla son bulacak. Toplam uzunluğu 2 bin 600 metre olacak. Böylelikle vatandaşlarımız Sanat Sokak’tan, Adnan Menderes Mahallesi’ne bisikletle ulaşım sağlayacak. Bisiklet ve yaya yollarımız trafiğe kapalı alan olacak.  Çocuklarımız güvenli bir şekilde bisiklet kullanabilecekler. Yürümek isteyenler, koşmak isteyenler rahatlıkla aktivitelerini yapabilecekler” dedi.

ETAP ETAP...

Başkan Vekili Tutuk, “Projemiz burada bitmeyecek. Balaban dere, İzmit karayolunu takip ederek, yapacağımız millet bahçesine bisiklet yolu ile ulaşım sağlayacağız. Dere kenarından Kirazlı Sanayi Sitesi’ne kadar bisiklet ve yürüyüş yolu kesintisiz olarak devam edecek. Son etapta, İDO’dan Gazipaşa Caddesi üzerinden TİGEM’e ve TİGEM’den de Yalova Üniversitesi’ne olacak. Böylelikle Yalova’da bisiklet ve yaya yolu projemizi tamamlamış olacağız” dedi.

Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova'yı 2023 hedeflerine ulaştırmak amacıyla çalışmaların süreceğini belirterek, yapılan işlerle Yalova'nın bambaşka bir görünüm kazanacağını söyledi.