Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki üç çocuk annesi Sibel Kuştil, sağlık raporu almak için gittiği aile hekimliğinde hayatının şokunu yaşadı. Kuştil’in kayıtlarda 2018 yılından bu yana ölü olarak göründüğü ortaya çıktı.
Nüfus kayıtlarında “yaşıyor” olarak görünen Kuştil’in sağlık sisteminde “ölü” kaydının yer almasının, 2018’de bir devlet hastanesinde ölü bebek doğurması sonrası yapılan hatalı işlemden kaynaklandığı iddia edildi.
Bu hata nedeniyle Kuştil yıllardır sağlık hizmetlerinden yararlanmakta zorlandı. E-Nabız sistemine giriş yapamadığını, ilaç yazdıramadığını, hatta Covid-19 döneminde riskli gebelik sürecinde olmasına rağmen aşı tanımlanamadığını söyledi.
“Yedi yıldır yaşayan bir ölü gibiyim” diyen Kuştil, yetkililere çağrıda bulunarak sorunun bir an önce düzeltilmesini istedi.