Antalya’da çevre temizliği yapmak için koyda demirleyen bir tekne kaptanı, boğulmak üzere olan bir caretta carettayı kurtararak büyük takdir topladı. Edinilen bilgilere göre kaptan, koydaki plastik ve diğer atıkları toplarken denizde çuvala dolanmış halde çırpınan kaplumbağayı fark etti.

5 milyon liralık vergi borçları açıklanacak!
5 milyon liralık vergi borçları açıklanacak!
İçeriği Görüntüle

Zaman kaybetmeden suya atlayan kaptan, caretta carettanın başını ve yüzgeçlerini saran çuvalı dikkatlice çıkararak kaplumbağayı kurtardı. Kaptanın bu anları yanındaki yolcular tarafından kaydedilirken, caretta caretta kısa süre sonra yeniden denize salındı.

Doğa severlerden alkış toplayan kaptan, “Her canlı özgürce yaşama hakkına sahip. İnsanların denize attığı atıklar bu masum canlıların hayatını tehlikeye atıyor. Lütfen herkes doğaya sahip çıksın.” diyerek çağrıda bulundu.

Olay, hem sosyal medyada hem de çevre gönüllüleri arasında büyük yankı uyandırdı.

Kaynak: Batı Akdeniz Haber Ajansı