Gazipaşa’ya bağlı Şahinler Mahallesi’nde yaşayan Karadeniz’in bastonuyla evden çıkışı, çevredeki güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde Karadeniz’in yalnız olduğu ve yayla yönüne doğru ilerlediği görülüyor.
Geniş Kapsamlı Arama
Jandarma, AFAD, JAK, AKUT, İHH ve komando timlerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik ekip; arama çalışmalarını karadan ve havadan sürdürüyor. Dronlar, termal kameralar, iz takip ve kadavra köpekleriyle yürütülen aramalarda henüz somut bir sonuca ulaşılamadı.
Arama çalışmaları, ormanlık ve sarp arazilerin bulunduğu zorlu bir coğrafyada devam ediyor. Vatandaşlar ve gönüllü köylüler de ekiplere destek veriyor.
Doğal Riskler Endişe Yaratıyor
Arama bölgesinde ayı ve vaşak gibi vahşi hayvanların bulunması, ailesi ve yetkilileri daha da endişelendiriyor. Hava koşullarının da zaman zaman olumsuzlaşması, çalışmaları güçleştiriyor.
Muhtarlardan ve Aileden Çağrı
Güneyköy ve Şahinler mahalle muhtarları, çevre halkına çağrıda bulunarak, “Herhangi bir iz, eşya ya da kişi görenlerin vakit kaybetmeden jandarmaya veya muhtarlığa bilgi vermeleri büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.