Bakan Tekin, “Gerizekalıya anlatır gibi tane tane anlatıyoruz ama yetinmiyorlar, hâlâ devam ediyorlar. LGS’den pis kokular geliyor diyorlar. O koku, CHP’li belediyelerin vatandaşın parasını çarçur ettiği ve rüşvetle yargılandıkları süreçten geliyor. CHP’nin dışına çıksınlar, pis kokudan kurtulacaklar.” ifadelerini kullandı.
LGS sürecinde herhangi bir usulsüzlük veya şaibe olmadığını savunan Tekin, sınav güvenliğinin titizlikle sağlandığını vurguladı.
Bakanlık olarak sınavın her aşamasında şeffaflığa önem verdiklerini belirten Tekin, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
Muharrem İnce ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, LGS sonuçları sonrası ortaya çıkan “şüpheli başarılar” üzerine bağımsız bir inceleme komisyonu kurulması gerektiğini ifade etmişti.





