Gezi Parkı soruşturması kapsamında gözaltına alınan Barım için yürütülen soruşturmada, “Danışılan ve onayı alınan kişi” tespiti yapıldı.
Savcılık, Barım’ın Osman Kavala, Çiğdem Mater Utku ile Mehmet Ali Alabora ile irtibat kurarak protestolara oyuncularını yönlendirdiği iddiasıyla tutuklama talep etmişti.
Barım, ifadesinde 2002’de kurduğu menajerlik şirketinde aylık 300 bin TL gelir elde ettiğini, Mayıs 2013’te eylemlerin başlangıcında kimsenin kendisini aramadığını söyledi. Muhteşem Yüzyıl dizisinde beraber çalıştığı oyuncularla Gezi’ye gittiklerini kabul eden Barım, eylemleri planlayan kurum ve kuruluşlarla bağlantısı olmadığını savundu.
Barım, oyuncuların şiir okuduğu görüntülerdeki bildiri ve yazıların kaynağını bilmediğini belirtti.
#HelpTurkey paylaşımlarıyla ilgisi olmadığını, “Occupy Gezi Kadın” görselini Bergüzar Korel’e benzettiği için sakladığını anlattı.
İddianamede, Barım’ın protestolara destek sağladığı ve eylemlerin planlayıcılarından olduğu öne sürülüyor.
Soruşturma kapsamında Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Dolunay Soysert, Rıza Kocaoğlu, Mehmet Günsür ve Nehir Erdoğan da tanık olarak dinlendi.
Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında, Alabora ile eylem görüntülerine rağmen “irtibatlı olmadıklarını” beyan ettikleri iddiaları nedeniyle yalan tanıklık soruşturması başlatıldı.
İddianameyi değerlendirecek İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma tarihi henüz açıklanmadı.
Barım’ın savunması ve tanık beyanlarının, ilerleyen duruşma sürecinde mahkeme huzurunda ayrıntılı olarak ele alınması bekleniyor.
Anahtar Kelimeler: Ayşe Barım, Gezi Parkı, iddianame, 30 yıl hapis, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma, menajer, Osman Kavala, Mehmet Ali Alabora, Çiğdem Mater Utku, ünlü tanıklar, yalan tanıklık, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Dolunay Soysert, Rıza Kocaoğlu, Mehmet Günsür, Nehir Erdoğan