Edinilen bilgilere göre Beşiktaş, Kökçü için toplamda 30 milyon euro (25 milyon euro sabit + 5 milyon euro bonus) ödeme yapacak. Transferin detayları Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildi.
Benfica ile yapılan anlaşma kapsamında oyuncunun İstanbul’a gelerek sağlık kontrollerinden geçmesi ve resmi imzaların atılmasının ardından Beşiktaş formasını giymesi bekleniyor.
Kulüp yetkililerinden yapılan açıklamada, Kökçü’nün tanıtımının 12 Temmuz Cumartesi günü Dolmabahçe’de yapılacak özel bir törenle gerçekleştirileceği belirtildi.
24 yaşındaki orta saha oyuncusu, geçtiğimiz sezon Benfica formasıyla 55 maçta 12 gol ve 11 asistlik performans sergilemişti. Orkun Kökçü’nün Beşiktaş’a transferi taraftarlar arasında büyük heyecan yaratırken, teknik direktör Ole Gunnar Solskjær'in de transferde etkin rol oynadığı ifade edildi.