Aslan 5. Yıldız için sahaya çıkıyor! Sadece 1 puan uzakta Aslan 5. Yıldız için sahaya çıkıyor! Sadece 1 puan uzakta

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'ın yargılandığı duruşmada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in avukatı ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında sert tartışmalar yaşandı.

Tansiyon, Akın Gürlek’in avukatının duruşmada, “Akın Gürlek kadar iyi bir insan yok” sözünü sarf etmesiyle yükseldi. Bu söz üzerine izleyici sıralarından “Başına taş düşsün” tepkisi geldi. Bu ifadeyi sarf eden kişinin CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay olduğu anlaşılınca, mahkeme heyeti Altay’ın salondan çıkarılmasına karar verdi. Duruşmaya beş dakika ara verildi.

CHP milletvekilleri ise Akın Gürlek’in avukatına tepki gösterdi. Avukatın Özgür Özel’e sert şekilde hitap etmesine karşı çıkan vekiller, “CHP Genel Başkanı’na parmak sallayamazsınız” diyerek mahkeme salonunda gerginliğin tırmanmasına neden oldu.

Dava konusu ise Cem Aydın’ın sosyal medyada Akın Gürlek hakkında paylaştığı bir video. Aydın, bu paylaşım nedeniyle “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” suçlamalarıyla yargılanıyor. Mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.