“Adayımıza Özgürlük ve Sandık İstiyoruz”
Özgür Özel, akşam saatlerinde yapılacak miting için çağrı yaparak şöyle konuştu:
“İstanbul’un bütün üniversite öğrencileriyle, gençleriyle ve 19 Mart darbesini hep beraber püskürttüğümüz her yaştan, her görüşten demokratlarla birlikte bu akşam Beyazıt Meydanı’ndayız. Hem adayımıza özgürlük hem de sandığı isteyeceğimiz bir gün için buradayız.”
TÜSİAD ziyaretinde öne çıkan gündem maddeleri şunlardı:
-
Hukukun üstünlüğü
-
Kuvvetler ayrılığı
-
Türkiye’nin potansiyelini adilce paylaşmak
-
Demokratikleşme ve ekonomik büyümenin birlikte yürütülmesi
“Türkiye’nin önünde yeni bir iktidar var. Hem emekçinin hem işverenin yüzünün güldüğü yarınlar mümkün.”
Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde uğradığı saldırıya ilişkin olarak şunları kaydetti:
“O kişinin tesadüfen oraya gelmiş olması, Taksim’e kutup yıldızı düşme ihtimaliyle aynı. Evlatlarına kıymış bir katil. Mesaj çok netti: ‘İki kere düşün!’ Ama biz düşünmeyeceğiz.”
“Bu işi kim yaptıysa, bağlantıları kimse onların ortaya çıkarılması devletin görevidir. Aksi takdirde bu yük iktidarın sırtına kalır.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saldırı sonrası yaptığı “Gereken dersi almıştır umarım” yorumlarına dolaylı olarak yanıt veren Özel:
“Sokaktaki serseriden ders alacak olsak, bu yollara çıkmazdık. Demokratik siyasetle otokrasi arasında net bir ayrışma yaşanacak.”
“İsmimizi kullanmadan konuşanları, partisine tweet sildirenleri ibretle izliyorum.”
“Sokak Hayvanları Yasasını Bu Halde Uygulamayız”
Anayasa Mahkemesi’nin sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeyi iptal etmemesiyle ilgili soruya yanıt:
“Bu yasa, belediyelere zımnen ‘Cinayet işle’ diyor. Biz bunu yapmayız. Anayasa Mahkemesi topluma karşı bir fırsat kaçırmıştır. Biz yaşamı savunan tarafta olmaya devam edeceğiz.”