Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihalede, MOI Ortak Girişim Grubu 1. Bölge için 830 milyon dolar, 2. Bölge için ise 890 milyon dolar olmak üzere toplamda 1 milyar 720 milyon dolarlık en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazandı .

Bu devirle birlikte, MOI Ortak Girişim Grubu 2027-2047 yılları arasında Türkiye'deki araç muayene hizmetlerini yürütecek .

İhale şartnamesine göre, MOI'nin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, haklar ikinci en yüksek teklifi veren AGTT Ortak Girişim Grubu'na devredilecek.

Eğer her iki teklif sahibi de şartları karşılamazsa, ihale iptal edilecek .

MOI Ortak Girişim Grubu, Met-Gün İnşaat, Itversia Gestion S.L, VTV Norte SA ve uluslararası araç muayene hizmeti sağlayıcısı Opus Group'un ortaklığından oluşuyor .

Bu gelişmeyle birlikte, 2007 yılından beri araç muayene hizmetlerini yürüten TÜVTÜRK'ün dönemi sona erecek ve 2027'den itibaren MOI Ortak Girişim Grubu devreye girecek.

Zelenski: “Putin ile görüşme Türkiye, İsviçre veya Avusturya’da yapılabilir”
Zelenski: “Putin ile görüşme Türkiye, İsviçre veya Avusturya’da yapılabilir”
İçeriği Görüntüle

Yeni dönemde hizmet kalitesi, muayene ücretleri ve randevu sistemleri gibi konuların nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor .

Muhabir: Berfin Işık