Kamuoyunda tepkiyle karşılanan davada tutuklama kararı yine çıkmadı, duruşma 26 Mayıs 2025 tarihine ertelendi.
Kazanın adresi İstanbul Beykoz… 9 Temmuz 2024 tarihinde “Dur” levhasına uymayarak kavşağa giren Fatma Zehra Kınık Demir’in kullandığı araç, Batın Barlasçeki’nin motosikletine çarptı. Genç çocuk olay yerinde hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.
Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporuna göre Kınık Demir, yüzde 100 kusurlu. Ancak ne gözaltı süresi ne de yargılama süreci, kamuoyunun adalet beklentisini karşılıyor. Kazadan bir gün sonra serbest bırakılan Demir, halen tutuksuz yargılanıyor.
Barlasçeki ailesi ise tepkili. Ailenin iddiasına göre sanık tarafı tarafından para teklifinde bulunuldu, ancak bu teklif kesin bir dille reddedildi. Ayrıca, Demir’in aynı araçla daha önce başka bir kazaya daha karıştığı da öne sürüldü.
Davayla ilgili bir sonraki duruşma 26 Mayıs 2025’te görülecek.
Anahtar Kelimeler: Kerem Kınık kaza, Fatma Zehra Kınık Demir, Batın Barlasçeki ölümü, tutuksuz yargılama tepkisi, ölümlü trafik kazası, adil yargılama talebi, Kerem Kınık’ın kızı serbest, kazada yüzde 100 kusurlu, dava ertelendi