Görüşme, Türkiye ile Suriye arasında son yıllarda yaşanan diplomatik durgunluğun ardından gerçekleşen en üst düzey temas olma özelliğini taşıyor.

TEM Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı
TEM Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı
İçeriği Görüntüle

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi, sınır güvenliği, terörle mücadele ve Suriyeli sığınmacıların geri dönüş süreci gibi başlıklar ele alındı.

Toplantıya Türkiye tarafında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın katılırken; Suriye heyetinde Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve Savunma Bakanı Murhef Ebu Kasra yer aldı.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, tarafların diyalog kanallarını açık tutma ve karşılıklı iş birliğini artırma konusunda mutabık kaldığı belirtildi. Ayrıca bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için ortak çabaların sürdürüleceği vurgulandı.

Muhabir: Selin Yıldırım